Ilja

IMG_6003

Geboren en getogen in een klein dorpje in Friesland. Als kind al was ik ieder vrij moment in de natuur te vinden, de verbondenheid met alles dat leeft voelde ik toen al heel sterk. Het bos en de weilanden waren mijn uitlaatklep en gelegenheid om op te laden. Tijd in de natuur, in stilte en met dieren is nog steeds heel belangrijk voor me. Het geeft me de ruimte die ik nodig heb om te leven en creëren. Ook yoga is al zo lang ik weet onderdeel van mijn leven. Soms iets meer, soms iets minder. Mijn moeder heeft het me heel jong al meegegeven en ik ben het nooit meer kwijtgeraakt. Vanaf dat ik heel jong was, heb ik heel wat voor mijn kiezen gekregen en dat heeft me soms ook wel tot wanhoop gedreven. Toen ik ouder werd en me bewuster van mezelf en alles en iedereen om me heen merkte ik dat er vaak iets gebeurde waardoor ik niet meer kon functioneren, waardoor ik bevroor. Dit bleek PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) te zijn, opgelopen door een heel vroeg jeugdtrauma en in de loop van mijn leven werd dat regelmatig weer getriggerd. Naast dat dit natuurlijk vaak heel zwaar was, heeft ook het verwerken van iedere ervaring (met hulp) en het integreren daarvan weer gezorgd voor verdieping. Verdieping door acceptatie, innerlijke rust en ontspanning. Yoga is al die tijd een trouwe bondgenoot geweest en ik heb er in al die jaren zoveel over geleerd en in gevonden. Ik geef het dan ook graag door, op mijn eigen manier.

Ik ben een verhalenverteller- en ontvanger. Met woorden, dans, yoga en andere expressievormen vertel ik verhalen, verhalen die mijn en jouw waarheid weerspiegelen. Anderen laat ik ook graag hun verhaal vertellen, al of niet via mij, met of zonder woorden. Iedereen heeft een verhaal en ieder verhaal is belangrijk en verdient het om gehoord te worden. Luisteren doe ik graag en kijken ook, de ander, jou, echt zien, laten zijn en stralen.

imm021_19

 

Mijn missie: inspiratie, ontspanning en vervulling voor iedereen. Door yoga, natuurbeleving, edelstenen, meditatie, creativiteit (in schrijven en beeldend werken). Alles wat nodig is om verwondering terug te winnen of te behouden. Een basis bouwen van waaruit je (veer)krachtig kunt leven.