Yoga

Bij Iljayoga enzo kun je terecht voor yoga voor kinderen, jongeren en volwassenen, kortom: iedereen! Door mijn ruime ervaring met yoga bied ik yoga op basis van verschillende vormen/technieken en mijn intuïtie. Vaak heel praktisch, in het moment, en vol begrip en ruimte voor ieders mogelijkheden en wensen. Af en toe combineer ik een yogales met een uitgebreide meditatie en bijvoorbeeld mantra’s, soms zijn lessen heel fysiek. Waardoor de nadruk dan meer ligt op meditatie door beweging. Yoga voor kinderen is vooral gebaseerd op plezier, spel, creativiteit en muziek. Kleine groepen geven de gelegenheid om persoonlijke begeleiding te bieden (als dat nodig is) en te monitoren en observeren. Dat vind ik belangrijk.

Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga of de wens hebben je in allerlei bochten te kunnen wringen. Yoga gaat over verbonden zijn, je bewust worden en zijn van jezelf, van je lichaam. Zodat je gaat begrijpen waarom je je voelt zoals je voelt of waarom je een bepaalde ‘klacht’ hebt die maar niet over gaat of steeds weer terugkomt. Na een tijd zul je merken dat je door de letterlijke en figuurlijke flexibiliteit die je door yoga ontwikkelt, ook meer flexibel in het leven gaat staan.

Ook geef ik Yin yoga lessen. Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je houdingen tussen de 3 en 10 minuten vasthoudt en waarbij je, in tegenstelling tot andere vormen van yoga, je spieren zoveel mogelijk ontspant en met name je bindweefsel rekt. Dit werkt diep ontspannend, zorgt voor het ervaren van steeds meer ruimte in jezelf en voor meer soepelheid en flexibiliteit. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Yin yoga activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Heb je vragen over de yoga of over waarvoor je precies bij Iljayoga enzo terecht kunt? Neem dan gerust contact met me op.Of als je een aantal mensen weet die graag yoga zouden doen en een leuke locatie om yoga te geven, dan mag je me dat ook altijd laten weten. Graag zelfs :-)

Omdat er vanalles in mijn leven is veranderd en we in een heel nieuwe omgeving zijn komen wonen, heb ik besloten om de lente en zomer van 2019 (of langer als dat nodig is) te nemen om een andere invulling te zoeken voor Iljayoga enzo, eentje waarin ik alles kan aanbieden wat ik wil en kan, waarin het (allemaal) samenkomt.  Wel zal ik af en toe nog een losse workshop organiseren, die kun je dan vinden onder agenda,  en kun je me altijd vragen voor bijvoorbeeld een kinderyogafeestje of ander evenement voor activiteiten met kinderen. Daarbij kun je denken aan natuurbeleving in combinatie met yoga en allerlei vormen van expressie die passen bij de holistische kinderyoga die ik bied (tekenen, schilderen, dansen). Wat ik nog meer op individuele basis te bieden heb, zal ik wel steeds meer over delen. Daarbij kun je denken aan bewustwording over- en thuis zijn bij jezelf met de natuur als raadgever, met behulp van o.a. edelsteentherapie. Ik ben alleen geen voorstander van het uitputten van alle bronnen van de aarde, wat nu wel veel gebeurt, ook als het gaat om ‘gebruik’ van edelstenen. Zacht voor de aarde is zacht voor jezelf. Kortom, ook daarin zoek ik mijn eigen weg en zal ik delen over mijn bevindingen. Voor nu veel hartekracht voor jou en ik hoop tot gauw!

 IMG_0294

Geef een reactie