Yoga

Bij Iljayoga enzo kun je terecht voor yoga voor kinderen, jongeren en volwassenen, kortom: iedereen! Door mijn ruime ervaring met yoga bied ik yoga op basis van verschillende vormen/technieken en mijn intuïtie. Vaak heel praktisch, in het moment, en vol begrip en ruimte voor ieders mogelijkheden en wensen. Af en toe combineer ik een yogales met een uitgebreide meditatie en bijvoorbeeld mantra’s, soms zijn lessen heel fysiek. Waardoor de nadruk dan meer ligt op meditatie door beweging. Yoga voor kinderen is vooral gebaseerd op plezier, spel, creativiteit en muziek. Kleine groepen geven de gelegenheid om persoonlijke begeleiding te bieden (als dat nodig is) en te monitoren en observeren. Dat vind ik belangrijk.

Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga of de wens hebben je in allerlei bochten te kunnen wringen. Yoga gaat over verbonden zijn, je bewust worden en zijn van jezelf, van je lichaam. Zodat je gaat begrijpen waarom je je voelt zoals je voelt of waarom je een bepaalde ‘klacht’ hebt die maar niet over gaat of steeds weer terugkomt. Na een tijd zul je merken dat je door de letterlijke en figuurlijke flexibiliteit die je door yoga ontwikkelt, ook meer flexibel in het leven gaat staan.

Ook geef ik Yin yoga lessen. Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je houdingen tussen de 3 en 10 minuten vasthoudt en waarbij je, in tegenstelling tot andere vormen van yoga, je spieren zoveel mogelijk ontspant en met name je bindweefsel rekt. Dit werkt diep ontspannend, zorgt voor het ervaren van steeds meer ruimte in jezelf en voor meer soepelheid en flexibiliteit. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Yin yoga activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Heb je vragen over de yoga of over mijn manier van lesgeven? Neem dan gerust contact met me op. Je kunt altijd gratis een proefles komen doen, voor het vinden van een voor jou geschikte tijd of plek: locaties en tijdenOf als je een aantal mensen weet die graag yoga zouden doen en een leuke locatie om yoga te geven, dan mag je me dat ook altijd laten weten. Graag zelfs :-)

 IMG_0294

Geef een reactie